Autobedrijven hebben nu meer mogelijkheden om een potentiële koper de informatie te verschaffen die nodig is om een beter besluit te maken bij de aanschaf van een occasion. Naar eigen zeggen trekt de rubriek auto’s van Marktplaats meer dan 1,1 miljoen unieke bezoekers per maand.

 

Een van de nieuwe mogelijkheden is een garantielabel. De verschillende labels geven aan welke garantie en service bij een occasion worden gegeven. Alle autobedrijven die hun auto’s via een occasionmanagementsysteem op Marktplaats.nl plaatsen, kunnen gebruik maken van deze functionaliteit. Daarnaast wordt, voor alle autobedrijven, automatisch bij de invoering van een kenteken en de kilometerstand al algemene informatie over de geadverteerde auto weergegeven. Dat maakt de plaatsing van een occasion op Marktplaats gemakkelijker. Die informatie varieert van het aantal vorige eigenaars en de onderhoudshistorie tot de CO2-uitstoot en de apk-vervaldatum. Verder hebben autobedrijven de mogelijkheid de gegevens van de nationale autopas weer te geven, wat de betrouwbaarheid van de auto’s die op Marktplaats.nl te koop worden gezet, verhoogt.

 

Momenteel staan er 150 duizend auto’s op de site (opgave Marktplaats). De groep auto’s op Marktplaats.nl kent een dagelijks vernieuwend aanbod occasions in zowel het budget-, midden- als het luxesegment. Elke dag worden er vijfduizend nieuwe advertenties in de autorubriek geplaatst.

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding