Roger Deckers van Automotive Technology Centre is benoemd tot nieuwe juryvoorzitter. AutovakRAI wordt gehouden van 20 tot en met 23 april 2009 in Amsterdam RAI. Deelnemers aan AutovakRAI 2009 kunnen hun meest innovatieve producten aanmelden in drie verschillende categorieën, die elk een winnaar opleveren. De categorieën zijn: Equipment en gereedschap / Onderdelen, accessoires & onderhoudsproducten / Dienstverlening.
Eén van deze drie winnaars wordt daarna uitgeroepen tot ‘overall’ winnaar van de AutovakRAI Innovatie Prijs, die komende editie voor de zesde achtereenvolgende keer wordt uitgereikt. De inzendingen worden door een vakjury kritisch beoordeeld.
Tijdens AutovakRAI 2007 werd de Innovatie Prijs gewonnen door Saarloos Automotive Equipment met het Beissbarth Touchless-uitlijnapparaat. Een baanbrekende nieuwe uitlijntechniek die het controleren van de wielstanden terugbrengt tot een klus van enkele seconden.

 

Een jury beoordeelt de aanmeldingen en bepaalt vervolgens de nominaties en de uiteindelijke winnaar. Een belangrijk aspect bij de beoordeling is de bijdrage die een product levert aan de efficiëntie van de auto-industrie.

 

De jury bestaat uit:

– Peter Brouwer, Hoofdredacteur Automobiel Management

– Auke Cupédo, Hoofdredacteur Auto en Motor Techniek

– Roger Deckers, Directeur Automotive Technology Centre (voorzitter)

– Jelle Heidstra, Hoofdredacteur Automotive

– Cees Pereboom, RAI Vereniging, Afd. Technische Zaken

– René Quist, Hoofdredacteur Bovagkrant

– Eric Rommerts, Secretaris afdeling Autovak, RAI Vereniging

– Jos Veldhuisen, Hoofdredacteur Autokompas

 

De eerder aangekondigde nieuwe beursopzet van AutovakRAI 2009 werpt inmiddels zijn vruchten af, zegt de oprganisatie. Kon enkele maanden geleden nog worden gemeld dat een kwart van de beursvloer was gereserveerd, inmiddels is tweederde ingetekend. De nieuwe opzet houdt onder meer in dat exposanten gebruik kunnen maken van een all-in service concept, waaronder gratis catering. Interessant voor zowel bezoekers als exposanten is de ongesegmenteerde indeling van de beursvloer, waardoor het publiek zich vanzelf meer zal verspreiden over de beursvloer.

 

AutovakRAI: maandag 20 tot en met donderdag 23 april 2009 van 11.00 tot 22.00 uur.