De KTM X-Bow ‘Race’ werd naast de straatversie ontwikkeld. Veel van het ontwikkelingswerk werd verricht tijdens het openingsseizoen, toen de X-Bow de Sports Light categorie van de GT4 European Cup domineerde. De topdrie in het eindklassement werd ingenomen door KTM-coureurs. De X-Bow ‘Race’ werd ingezet met volledige ondersteuning door KTM.

 

De KTM X-Bow ‘Race’ liet tijdens de verkiezing onder meer de nieuwe Acura ARX-01b AMLS, het Mygale M-08 British Formule 3 chassis en de Renault R28 Formule 1 bolide achter zich. De spectaculaire, door de FIA volledig gehomologeerde KTM-racer is nu leverbaar voor autosportteams. KTM maakt trouwens bekend dat er twee Europese kampioenschappen zullen worden georganiseerd voor X-Bow ‘Race’-coureurs en dat er wereldwijd een Customer Racing Service zal worden opgezet.