Peter Beard (70) heeft zo’n dertig jaar in Afrika geleefd dus hij kent de mooie plekjes. In mei is hij al begonnen met de tiendaagse fotoshoot tussen het wild. Onder de fotomodellen bevinden zich ook twee Nederlandse vrouwen: Lara Stone en Rianne ten Haken. De kalender is in het oude treinstation Berlin-Kreuzberg gepresenteerd.

 

De kalender is dit keer een soort dagboek-kalender, hij is 56 pagina’s dik en bevat behalve de maandfoto’s ook collage’s van foto’s, citaten en waarnemingen over het milieu. Dat thema is tegenwoordig zo in, dat ook Pirelli zich er nu mee bezighoudt. De bandenfabrikant plant zelf een paar bomen om de CO2-uitstoot als gevolg van de productie van de kalender te compenseren.   

 

Binnenkort meer over Pirelli en over de uitreiking van de kalender in Nederland in AM.

  

Zie ook: Pirelli Calendar 2009

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding