Meer dan de helft van de auto-duo’s ging in twee dagen tijd de deur uit. Van de honderd duo’s werden er 62 verkocht. In totaal dus 124 exemplaren; normaal gaan er tijdens een weekend zo’n 25 stuks in de verkoop. "Dit is het beste verkoopweekend ooit voor Cardoen", zo luidt het commentaar van Karel Cardoen. We hadden uiteindelijk veertien kopers voor elf stuks Peugeots 407 break. Voor die laatste drie klanten zoeken we nog een oplossing", zegt hij in de Gazet van Antwerpen. Aanleiding voor deze spraakmakende actie in de acht Belgische vestigingen van Cardoen is de economische crisis. 

 

De actie loopt tot 15 december en dus gaat het bedrijf zijn voorraad versneld aanvullen om de actie te kunnen voortzetten. Zaterdagochtend stonden er voor openingstijd al een twintigtal mensen te wachten bij de showroomdeur. Het waren geen Wal-Mart toestanden (waarbij een winkelmedewerker verpletterd werd) maar dringen was het wel. Cardoen besloot toen de showroom vroeger te openen. De opvallende Belgische autoverkoper beraadt zich momenteel of er een vervolg komt op de actie. Dat zal in de komende weken duidelijk worden.