Het internationale autosportseizoen is afgelopen weekend afgesloten met de traditionele Race of Champions in het Wembley Stadion in Londen. David Coulthard toonde in Wembley, waar de heilige grond voor voetballers afgelopen weekend was bedekt met een uitdagend circuit, dat hij nog tot de absolute wereldtop behoort. Alle deelnemende coureurs, met ondermeer Michael Schumacher en F1 toptalent Sebastian Vettel, ontmoetten elkaar in een directe competitie waarbij zij verschillende auto’s bestuurden. Het grootse autosportevenement werd live uitgezonden op Eurosport. De vele honderdduizenden tv-kijkers en 46 duizend toeschouwers waren getuige van een spannende competitie. De coureurs van wereldklasse gingen daarbij tot het uiterste en reden voortdurend op de limiet. Zo liet Coulthard zich verrassen door de snelheid van de KTM en raakte hij tweemaal de betonnen afrastering.
Toch was Coulthard de allersnelste van de coureurs in de KTM X-Bow. In de finale moesten Loeb en Coulthard het in de tweede heat tegen elkaar opnemen in de KTM’s nadat Loeb de eerste zegevierend had afgesloten. In spectaculaire stijl joeg Coulthard de X-Bow het circuit over en versloeg Sebastien Loeb in de andere KTM. Het ready-to-race-karakter van de KTM was duidelijk in het voordeel van de racer hoewel Loeb ook op het circuit zijn mannetje duidelijk staat. In de derde heat moest Coulthard het uiteindelijk met een achterstand van 0,3 seconde toch afleggen tegen de Franse rallykampioen.
Op het programma stond ook een race tussen Lewis Hamilton in zijn McLaren F1 wagen en Olympisch wielerkampioen Chris Hoy, maar door het vele rubber was de baan te glad geworden en daardoor voor een tweewieler op snelheid te gevaarlijk.  Edgar Kleinbergen van KTM-Sportmotorcycle Nederland : "Door onze auto’s ter beschikking te stellen aan de Race of Champions heeft KTM aangetoond dat de X-Bow echt ready to race is."

Zie ook: Prestigieuze prijs voor KTM X-Bow

 

Snelste tijden in KTM X-Bow

  • 1. David Coulthard 1:54.8969 F1-coureur
  • 2. Sebastien Loeb 1:55.8669 WRC wereldkampioen Rally
  • 3. Matthias Ekström 1:59.6465 DTM-kampioen