Gebruikers kunnen Vindcent toevoegen aan hun vriendenlijst in Live Messenger door chat@vindcent.nl in te vullen als contact of via de website www.vindcent.nl. Door gesprekken met de chatbot kunnen zij specifiek zoeken naar auto’s en huizen, elektronica of tweedehands spullen. Als gebruikers in het gespreksvenster ‘ik zoek een’ gevolgd door het gewenste product ingeven, gaat Vindcent aan de slag. Op basis van woordherkenning reageert hij dan met ofwel een wedervraag ofwel een activiteitenvenster waarin de resultaten van de zoekopdracht worden getoond. Hierdoor ontstaat een interactief gesprek met klanten. De zogeheten zoekbuddy Vindcent (met grote gelijkenis met Vincent van Gogh) is gemaakt door het Woerdense nieuwemediabureau Ecreation.
Voor de vier sites biedt de chatbot een nieuwe manier om hun (potentiële) klanten te bereiken. Vindcent is 24 uur per dag beschikbaar in Live Messenger waardoor er geen aparte website gebruikt hoeft te worden. Gebruikers en bedrijven kunnen op deze manier met elkaar in gesprek raken en elkaars wederzijdse feedback horen.

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding