Sinds 1 februari is Tim Tozer de ceo van AutoBinck. Eigenaar Rolf Lauret is er blij mee. "Tim is hetzelfde soort man als Henny van Dijk, vol energie en met veel ervaring." Lauret wil Tozer in maximaal zes maanden inwerken en het daarna rustiger aan gaan doen. Van Tozer hoeft Lauret daarna niet uit beeld te verdwijnen. Tozer: "Ik heb Rolf hard nodig. Hij is mijn aandeelhouder, ik ben zijn ceo en het is belangrijk dat we goed samenwerken. Ik werk al twintig jaar met betrokken aandeelhouders en dat zie ik niet graag veranderen."

AutoBinck heeft de laatste jaren een paar importschappen gewonnen en verloren. Zo nam Hyundai in Slowakije het importschap terug omdat Hyundai en Kia in respectievelijk Tsjechië en Slowakije produceren. AutoBinck kreeg daar het Hyundai-importschap in Hongarije en Slovenië voor terug. Geen compensatie, zegt Tozer. "Het kwam gewoon onze kant op. Hyundai weet waartoe we in staat zijn."

 

Meer over Tim Tozer in AM nr. 5. AM verschijnt vrijdag 13 maart.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding