De merken Aston Martin, Kia, Alfa Romeo, Saab en Jaguar, die ook door Kroymans-bedrijven vertegenwoordigd worden, zullen wel gewoon op de AutoRAI verschijnen. Er lopen momenteel onderhandelingen tussen Kroymans en GM Europe over de overdracht van alle importactiviteiten. Medewerkers van Kroymans sluiten niet uit dat halverwege de AutoRAI. de eerste helft van april, duidelijk wordt dat er geen toekomst is voor deze merken in Europa. Er zou een pijnlijke situatie ontstaan als Cadillac, Corvette en Hummer dan nog wel op de AutoRAI staan. GM Europe, die zelf de import van de nieuwe Chevrolet Camaro gaat verzorgen, weet nog niet of zij de gereserveerde tentoonstellingsruimte zal nemen. Eerst moeten de juridische gevolgen van de surseance duidelijk worden. Men neemt pas daarna een beslissing over de AutoRAI.General Motors denkt later deze week meer duidelijkheid te kunnen bieden. Beursorganisator Fernand Molenschot zegt in gesprek te zijn met de bewindvoerders en GM Europe waarbij de komst naar Amsterdam het uitgangspunt is. "En als de organisaties niet komen zullen we in ieder geval de auto’s tentoonstellen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding