Maar veel nut hebben de kussens met de slogan ‘Deukje?’ erop niet. Ze hangen te hoog. Namelijk op ooghoogte en niet op autohoogte, waardoor je neus, bumper of zijspiegel nog steeds tegen een pilaar kan schuren. Gemiste kans? Dat vragen we aan Alice van Hal van Allsecur, op de stand van Allsecur in hal 11 van de AutoRAI. ‘Nee’, zegt ze, ‘ze hangen er duidelijk in het zicht. En we wilden ze wel lager maar dat mocht niet van de RAI-organisatie. Dan zouden ze de ruimte voor auto’s inperken.’ En is ze niet bang dat parkeerders die net een kussen nodig hebben ze niet gewoon mee naar huis nemen? Dat blijkt ingecalculeerd. Bij een eerdere soortgelijke actie werden ook kussens door het publiek meegenomen. En het zijn geen dure met ganzendons gevulde kussen. ‘Het is synthetisch materiaal’, aldus Van Hal.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding