Tijdens de AutoRai krijgen bezoekers onder andere de kans in een Porsche Carrera Cabriolet 997 te stappen en Van Koningsbrugge te verslaan in een Shell 1 Liter Challenge. Daarnaast doet Shell vijftigduizend speciale druppels cadeau, elk ter waarde van één liter FuelSave benzine. Van Koningsbrugge ging op de AutoRai de strijd aan in een rechtstreeks duel met Zeeuws Meisje. ‘We zullen eens zien hoe ver je kunt komen met een liter benzine. Ik moet nog zien dat het zuinige Zeeuws Meisje en de rest van Nederland mij weten te verslaan’, zei hij vooraf (opgetekend door Adformatie). Van Koningsbrugge zette de nrom neer met een afstand van 3045 meter.
MP Balkenende deed ook mee met de Shell Fuel Safe Challenge tijdens zijn bezoek aan AutoRai afgelopen dinsdag. ‘Na de eerste rit is Balkenende allerminst tevreden’, tekende Het Financieele Dagblad op, want hij haalde slechts 1411 meter. ‘Met een verbeten gezicht stapt hij opnieuw in voor een herkansing. Nu komt hij niet verder dan 1312 meter.’ Op YouTube is een filmpje over de actie te zien: www.youtube.com/watch?v=Bw18nRMwZbQ
Shell wil Nederlanders uitdagen om zo veel mogelijk kilometers uit iedere druppel benzine te halen. Daarom geeft de hoofdsponsor tijdens de AutoRAI aan vijftigduizend bezoekers een druppelvormige spaarpot met speciale actiemunt cadeau. Tegen inlevering van de actiemunt bij een nabijgelegen Shell-station, krijgen automobilisten een liter benzine gratis. Vanaf 10 april is bij alle Shell-stations in Nederland de nieuwe zuinige benzine Shell FuelSave Euro 95 verkrijgbaar.