Dit zegt GeertJan Timmer, directeur/eigenaar van Wander Assen.  Zijn bedrijf voert de merken Cadillac, Saab en Kia – alle drie van Kroymans-import dus – en Opel van het getergde GM. Timmer werkt als Cadillac-dealer samen met zijn vier collega-dealers.

En dat doet Wander ook met Saab. Het bedrijf haalt via een collega- Saab-dealer Saab-onderdelen uit Zweden. Kia-onderdelen koopt Wander via de dealervereniging. ‘Dus een en ander loopt weer ook al is het via omwegen’, zegt Timmer. ‘De klant zal er, in ons geval, niets of weinig van merken.’
Timmer erkent dat bij Opel het nodige speelt. ‘Maar we hebben alle vertrouwen dat dit binnenkort wel goed gaat komen met een minderheidsbelang van GM en een belang van alle Europese Opel-dealers.’ Wander gaat zijn klanten stuk voor stuk informeren dat het bedrijf garant staat voor de garantie van de door Wander geleverde auto’s.
Timmer: ‘Onze eigen situatie is houdbaar. We verdienen de afgelopen maanden geen geld maar we hebben wel snel geschakeld. We zijn lean en mean georganiseerd.’ Hij zit kort op de business en zijn mensen zijn dagelijks bezig met liquiditeit en voorraadbeheer. "Als ondernemer vind ik het wel spannende tijden en ik denk de periode tot medio 2010 wel door te komen. Wel zullen we wellicht onze merken eens tegen het licht moeten houden want we moeten er uiteindelijk wel geld mee gaan verdienen." De merkenstrategie van GM Group is niet langer houdbaar, denkt Timmer. "Die zullen we los laten en wellicht andere merken toevoegen. Maar voorlopig proberen we ons schip door de storm te loodsen."
Wander bestaat sinds 1919 en is sinds 1924 GM-dealer. Anno 2009 is Wander een autodealerbedrijf met 75 medewerkers, een jaarverkoop van duizend auto’s en een onlangs geopend nieuw pand langs de A28.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding