Website Parker’s: inruilauto nu soms duurder dan nieuwe

Parker’s, de Britse website voor het vergelijken van autoprijzen, heeft ontdekt dat sommige tweedehands auto’s nu duurder zijn dan precies hetzelfde model nieuw.

Zo is een nieuwe Opel Corsa bij sommige dealers verkrijgbaar voor zo’n 6,5 duizend euro terwijl een tweedehands van een jaar oud zeshonderd euro meer moet opbrengen. Een ander voorbeeld is een Mazda6 die nieuw te kopen is voor 12,6 duizend euro en gebruikt op z’n minst 13,7 duizend euro moet kosten. Dit fenomeen, wat volgens Parker’s nog nooit is voorgekomen, komt door twee elkaar versterkende ontwikkelingen. Aan de ene kant strooien dealers met enorme kortingen om maar van hun nieuwe auto’s af te komen. Tegelijkertijd is er door het instorten van de autoverkopen een groot tekort aan inruilauto’s waardoor de prijzen ervan in ieder geval niet omlaag gaan en vaak zelfs langzaam stijgen.

Reacties

Een nieuwe Mazda 6 voor € 12.600,- YOU WISH !!!

Geplaatst door: Mystico op

Engelse website, engelse mazda6 en dus geen bpm..

Geplaatst door: Jopie op
Website Parker’s: inruilauto nu soms duurder dan nieuwe - Automobielmanagement.nl

Website Parker’s: inruilauto nu soms duurder dan nieuwe

Parker’s, de Britse website voor het vergelijken van autoprijzen, heeft ontdekt dat sommige tweedehands auto’s nu duurder zijn dan precies hetzelfde model nieuw.

Zo is een nieuwe Opel Corsa bij sommige dealers verkrijgbaar voor zo’n 6,5 duizend euro terwijl een tweedehands van een jaar oud zeshonderd euro meer moet opbrengen. Een ander voorbeeld is een Mazda6 die nieuw te kopen is voor 12,6 duizend euro en gebruikt op z’n minst 13,7 duizend euro moet kosten. Dit fenomeen, wat volgens Parker’s nog nooit is voorgekomen, komt door twee elkaar versterkende ontwikkelingen. Aan de ene kant strooien dealers met enorme kortingen om maar van hun nieuwe auto’s af te komen. Tegelijkertijd is er door het instorten van de autoverkopen een groot tekort aan inruilauto’s waardoor de prijzen ervan in ieder geval niet omlaag gaan en vaak zelfs langzaam stijgen.

Reacties

Een nieuwe Mazda 6 voor € 12.600,- YOU WISH !!!

Geplaatst door: Mystico op

Engelse website, engelse mazda6 en dus geen bpm..

Geplaatst door: Jopie op