Viadesk oprichters Mujibor de Graaf en Marc Leidner vinden dat de manier waarop veel mensen werken, stamt uit de 19de eeuw. Zij willen op kantoor werken als het moet, thuis werken als het kan. Marc Leidner: "Wat we met onze site willen, is een podium neerzetten voor werkgevers en werknemers. Vooroordelen wegnemen, tips geven, maar ook een discussie op gang brengen. Op dit moment werken relatief weinig mensen thuis. Dit heeft diverse oorzaken. Uit onderzoek blijkt dat leidinggevenden er moeite mee hebben dat werknemers niet altijd fysiek aanwezig zijn. Werknemers leven in de veronderstelling dat ze veel missen als ze niet op kantoor zijn en carrièrekansen mislopen. Des te opmerkelijker is dat onderzoek ook aantoont dat mensen die regelmatig thuis werken, productiever zijn en meer arbeidsvreugde hebben. Zowel in het denken en handelen van werkgevers als werknemers dient een cultuuromslag op gang te komen."

 

Filevrijkantoor.nl wil hierbij als katalysator fungeren. De site staat er en zal in de komende tijd nog veel nieuwe mogelijkheden krijgen. Binnenkort komt er de mogelijkheid om te carpoolen of als je je auto wilt verkopen, kun je hem op deze site kosteloos te koop aanbieden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding