Direct na afloop van de beurs noemde de organisatie het nieuwe concept – complete standbouwmodules, vrije locatiekeuze, gratis catering voor bezoekers en exposanten –  "succesvol voor zowel bezoekers als exposanten." De investeringsbereidheid zou "groter dan verwacht" zijn. Veel exposanten hebben een positief rendement behaald, stelt Stefan Vernooij, Product Manager AutovakRAI. Hij spreekt van "een succesvolle landelijke beurs die ook in moeilijke tijden voorziet in een behoefte." Wel is volgens hem, en met hem vele standhouders, de behoefte aan cateringfaciliteiten de eerste dag onderschat. Gaandeweg de beurs is volgens Vernooij echter het verwachtingspatroon op dit vlak "goed ingevuld."

Jeroen Visser van Saarloos, aanvankelijk behorend tot de afhakende equipmentleveranciers,  zegt op de AutovakRAI 2009 de gezelligheid van de beurs in de jaren negentig te hebben geproefd. "Achteraf ben ik blij dat we hebben deelgenomen. We hebben er een lekker gevoel over, er is zeker weer kooplust. Bovendien is de beurs spannender, minder voorspelbaar. Iedereen is geneigd overal te lopen en te gaan kijken."

Het AMT Technisch Theater heeft ruim tweeduizend bezoekers getrokken. Ook de informatie van RDW rond de modernisering van de APK trok veel belangstelling. De op twee locaties gegeven presentaties waren vrijwel voortdurend volgeboekt. De volgende AutovakRAI vindt eind april 2011 plaats.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding