Sarah Spiegel was voorheen werkzaam als woordvoerder van General Motors in Amerika. Inmiddels heeft ze zich gestort op een fulltime carrière als singer/songwriter en momenteel is ze bezig met de opnames voor een nieuw album en schrijft ze jingles. De Chevy Volt Song is daar het laatste voorbeeld van (www.sarahspiegel.com).

 

GM zegt dat de tekst van het nummer voor zich spreekt en ‘de sterke en duurzame eigenschappen van de Chevrolet Volt en de revolutionaire Voltec-technologie benadrukt’. Maar welbeschouwd gaat de tekst alleen maar over geld.

 

Once I had a guzzler,

I could not afford,

It cost me more every day.

Once I had a guzzler,

Now it’s gone,

Chevy Volt’s here to stay.

Don’t you remember?

It was "filler up"?

So much we couldn’t‘ pay?

Don’t you remember

Where all your money went?

E flex came and saved the day.

Chevy Volt! Chevy Volt, leaves me money for play.

Chevy Volt! Chevy Volt, Chevy Volt’s here to stay.

 

De Chevy Volt Song is te beluisteren via de link.

 

De Chevrolet Volt luidt een nieuw tijdperk in van elektrificatie van de auto door de introductie van extended-range electric vehicle, ofwel E-REV. De Volt maakt gebruik van elektriciteit om de wielen onder alle omstandigheden en bij alle snelheden aan te drijven. Voor trips tot maximaal 60 kilometer wordt de Volt alleen voortgestuwd door elektriciteit die in de 16 kWh lithium-ion-accu is opgeslagen. Wanneer de energie in de accu verbruikt is, zorgt een door benzine of E85 aangedreven motorgenerator voor toevoer van nieuwe elektriciteit om de elektromotor in de Volt van stroom te voorzien. Dankzij deze mogelijkheid neemt de actieradius van de Volt met honderden extra kilometers toe.  De Volt kan worden aangesloten op een standaard 220 volt-stopcontact om de accu te laden. GM schat dat het minder dan een euro per nacht kost om de accu helemaal op te laden voor een actieradius op elektriciteit tot 60 kilometer. De auto komt binnen enkele jaren op de markt in Europa.

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding