Hij wist het beste te raden hoeveel omzet een bedrijf gemiddeld per klant per jaar laat liggen. Innovam had hiervoor op de stand een pot met geld. In de pot zat het gemiddelde bedrag:  249,35 euro.

Tijdens een dagelijkse presentatie in het Technisch Theater besteedde Innovam op de AutovakRAI aandacht aan de omzet in de werkplaats. Ook reikte de opleider kansen aan om de omzet uit after sales te verhogen. Te denken valt aan banden, buitenspiegels (spotrepair van kras), bumpers (idem), restyle schades, ruitenwisserbladen, ruitschade en vloeistoffen (o.a. olie).                                             

Een aantal van deze kleine werkzaamheden bij elkaar leveren al snel een aanzienlijke omzetverhoging. Op basis van een aantal aannames en onderzoeksgegevens is een gemiddeld bedrag van bijna 250 euro bepaald. Volgens Innovam kan dat per monteur per jaar zo’n dertig mille extra omzet opleveren, uitgaande van vijftig euro per klant (drie doorgangen per dag gemiddeld, veertig werkbare weken per jaar).

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding