De wereldrecordpoging, om met zoveel mogelijk Dacia’s een stoet te vormen, was van tevoren aangekondigd bij Guinness World Records, de officiële instantie voor het registeren van wereldrecords. Onder toeziend oog van een notaris reden 355 Dacia’s achter elkaar over de asfaltbaan van het FlevOnice-terrein in Biddinghuizen. Daarmee was deze stoet de langste ‘Dacia-file’ ooit en dat was goed voor een officieel wereldrecord volgens het instituut Guinness World Records.

Behalve de geslaagde wereldrecordpoging had de organisatie van het evenement nog een primeur in petto voor de bezoekers: de Dacia Sandero Stepway. Deze versie van de Sandero met off-road looks was speciaal vanuit Parijs naar Biddinghuizen gehaald. De bezoekers van de Nationale Dacia Meeting konden zodoende als eerste in Nederland kennismaken met deze nieuwe Dacia, die vanaf september in Nederland verkrijgbaar is.

De Nationale Dacia Meeting, het evenement voor Dacia-rijders en -liefhebbers, werd voor de vierde keer gehouden. Op deze vierde editie kwamen meer dan 1.500 mensen af, met een kleine vierhonderd Dacia’s.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding