De stoelen krijgen een extra exclusief tintje doordat ze zijn gesigneerd door Johan Cruijff himself. Voetbalclub Ajax zat sinds augustus 2005 letterlijk goed bij de thuiswedstrijden in de Amsterdam Arena. De reservespelers en de technische staf konden langs de zijlijn namelijk plaatsnemen op in de clubkleuren uitgevoerde originele lederen Audi-stoelen met individuele verstelmogelijkheden én verwarming. Twee sets van twee van deze unieke stoelen worden nu geveild via BVA-Auctions, een online veilinghuis dat in opdracht van derden roerende zaken ter veiling brengt. Alle vier de stoelen zijn voorzien van de handtekening van Johan Cruijff. Dat is niet toevallig want de opbrengst van de veiling komt in zijn geheel ten goede aan de Johan Cruyff Foundation. (www.audi.nl/veiling).

Audi is per 1 juni gestopt als sponsor van Ajax toen het contract afliep. De Audi’s zijn daarom ingeleverd en vervangen door Mercedessen.

De Johan Cruyff Foundation is in 1997 opgericht op initiatief van Johan Cruijff om kinderen aan het bewegen te krijgen. Door het opzetten en ondersteunen van projecten die sport en spel stimuleren. Altijd voor de langere termijn en in nauwe samenwerking met betrokken partijen en de jeugd zelf. De Cruyff Courts (trapvelden) zijn het grootste en bekendste project van de Foundation. Het eerste trapveld werd aangelegd in 2003. Naar verwachting wordt deze zomer het honderdste court geopend.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding