Verschil met andere autoportals is dat alle op www.autopas.nl getoonde voertuigen  voorzien zijn van een Nationale Auto Pas (NAP). Ze hebben dus allemaal een correcte kilometerstand.

Bezoekers kunnen op de site hun zoekcriteria invoeren zoals dat op gangbare occasionsites gebruikelijk is: onder meer prijs, kilometrage, kleur en motorinhoud. Daarnaast kan de bezoeker auto’s selecteren op merkgarantie of Bovag-garantie en is het mogelijk om zowel landelijk als regionaal te zoeken. De gegevens komen van de bekende aanbieders maar worden providerneutraal gepresenteerd aan de bezoeker.

Een op de achttien gebruikte auto’s in Nederland heeft een opzettelijk teruggedraaide teller. De stichting Nationale Auto Pas bestrijdt en voorkomt dergelijke fraude. De NAP-website steeds vaker bezocht door consumenten en autobedrijven. In 2008 waren het 380 duizend unieke bezoekers (2007: ruim 300) en voor 2009 rekent men 440 duizend. Het bedrijvengedeelte is alleen toegankelijk met een inlogcode en wachtwoord.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding