Top Gear-presentator Jeremy Clarkson had de liefhebbers van het programma via zijn column in de Britse boulevardkrant The Sun laten weten dat de ware identiteit van de coureur bekend zou worden gemaakt.

Tijdens de uitzending van zondagavond zette The Stig zijn helm voor het eerst af en bleek voormalig Ferrari-coureur Schumacher de mysterieuze man in het volledig witte pak te zijn. Critici betwijfelen of de Duitser wel jarenlang alle tests voor zijn rekening nam of dat hem om een publiciteitsstunt gaat.

In 2002 werd duidelijk dat de toenmalige Stig voormalig formule-1 coureur Perry McCharty was. Alleen droeg hij altijd een zwart pak tijdens het testen van snelle wagens voor Top

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding