In een radiocommercial stelde Profile dat dealerbedrijven niet over de juiste gereedschappen beschikken om goede bandenservice te leveren. Volgens de RCC, om een oordeel gevraagd door de Bovag, is dat misleidend en in strijd met de waarheid.

Bovag maakte de zaak in februari aanhangig. "We hoorden vanuit onze achterban klachten over de radiocommercial van Profile", zegt manager Hans Bresser van Bovag Autodealers. In de radiocommercial van Profile werd gezegd dat de dealer ‘niet the right tools’ heeft. "Daarin wordt iets geroepen dat gewoon niet waar is. Wij vonden dat een unfaire manier van concurreren en we wilden het door een onafhankelijke instantie laten toetsen."

De RCC acht de gewraakte passage in strijd met de waarheid. Volgens Profile Tyre Center ging het om een "humoristische uiting", maar de RCC vindt dat een absolute bewering wordt gedaan. De humoristische toon zal volgens de commissie niet voorkomen dat veel consumenten de mededeling toch voor waar zullen aannemen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding