De BMW X1 wordt leverbaar met drie dieselmotoren (18d, 20d en 23d) en twee benzinemotoren (18i en 28i). De eerste modellen van deze nieuwe BMW zullen in oktober bij de dealers staan.

Door de vormgeving is de luchtweerstand laag met een waarde van 0,32 Cw. Met zijn lengte van 4,45 m is de BMW X1 maar liefst 21 cm langer dan de 1 Serie hatchback maar tegelijkertijd slechts 7 centimeter korter dan een 3 Serie Touring. De hoogte van de auto is 12,5 cm hoger dan bij genoemde 3 Serie Touring maar tegelijkertijd bijna 13 cm lager dan bij een BMW X3. Deze maatvoering laat volgens BMW zien dat het  een nieuwe plek heeft gevonden tussen bestaande zakenauto’s. De wielbasis van 2,76 m zorgt voor een ruim interieur.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding