Het dealerschap werd per 1 juli overgenomen van de Van der Linden groep Utrecht BV. Vanaf nu zijn de nieuwe Mazda’s te vinden bij twee vestigingen van Mazda Utrecht, aan de Landzigt in De Meern en de Hudsondreef in Utrecht.

De geschiedenis van het bedrijf gaat terug naar 1924, toen de grootvader van de huidige directeur Alex Schakel een garagebedrijf in Schoonhoven startte en vanaf dat moment ook Ford-dealer was. In januari 1999 breidde het bedrijf aanzienlijk uit met de overname van de Stichtse Automobielmaatschappij met twee vestigingen in Utrecht. In 2001 was Alex Schakel al Mazdadealer, later vanaf 2004 Erkend Reparateur, voor de regio Utrecht, zonder Leidsche Rijn. Twee jaar later betrok de Schakel Autogroep in mei een nieuw pand in De Meern, waar ook het hoofdkantoor van de groep gevestigd is.

Het afgelopen jaar kende Mazda in zowel Nederland als Europa een sterke groei. Ondanks de moeilijke marktcondities in de laatste twee maanden van 2008 behaalde Mazda Motor Europe de beste verkoopcijfers ooit in de geschiedenis van het merk in Europa: 342.800 eenheden betekende de hoogste score in een kalenderjaar tot nu toe, een stijging van 9,3 procent vergeleken met 2007. In twintig landen, waaronder Nederland, steeg de verkoop. In de afgelopen maand juni wist Mazda in Nederland zijn doelstelling van vijfhonderd auto’s te overtreffen met 165 eenheden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding