Brommobielrijders die hun bromfietscertificaat nog moeten omruilen tegen het am-rijbewijs moeten haast maken want voor 1 oktober moet dat geregeld zijn. Aixam helpt deze mensen een handje en geeft in totaal driehonderd rijbewijzen weg via zijn dertig Nederlandse dealers. Iedereen met een bromfietscertificaat (brommobiel, bromfiets, scooter) moet het am-rijbewijs aanschaffen in het gemeentehuis, waarbij de kosten per gemeente variëren van 25 tot 60 euro. Aixam vergoedt die kosten aan brommobielrijders die hun nieuwe am-rijbewijs laten zien en bovendien de rekening van het gemeentehuis overhandigen. Dan wordt er meteen betaald.

Aixam wil ook graag zomerchecks op brommobielen uitvoeren. Iedereen met een brommobiel kan zijn 45 km-voertuig kostenloos laten nakijken op alle essentiële onderdelen. De Aixam-dealer kijkt elk merk brommobiel na op zaken als verlichting, remmen, vloeistoffen, banden en koeling. Een afspraak maken tijdens de actieperiode hoeft niet, zo meldt importeur Aixam Mega Nederland, maar verwijst wel naar de website http://www.aixam.nl/ voor meer gegevens over mogelijkheden bij de dealers.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding