"Wij verwachten binnen één jaar vijf autoleasemaatschappijen te kunnen aansluiten en tweeënhalf duizend auto’s te verkopen’, zegt Marque Joosten, directeur van Zomoto waartoe Auto.nl behoort. Dat meldt zibb.nl.
Joosten: "Via Auto.nl kunnen consumenten nu eenvoudig een uiterst betrouwbare occasion aanschaffen." Op termijn verwacht Zomoto ook nieuwe auto’s online te verkopen.
Een auto die wordt geveild zal gedurende 48 uur elke vijf seconden in prijs dalen. Deze afname is realtime te volgen. De veiling eindigt wanneer een bezoeker besluit de auto te kopen voor de prijs die op dat moment wordt gevraagd. De laagst mogelijke prijs is het bedrag dat de groothandel voor de auto’s wil betalen. Na de veiling kan de potentiële koper direct een afspraak plannen voor levering van de auto of voor een proefrit. De auto’s die worden aangeboden zijn veelal drie jaar oud en kosten tussen de 7,5 duizend en 15 duizend euro. Volgens Joosten worden auto’s vooraf gekeurd door SGS, een onafhankelijke organisatie. De onderhoudshistorie is online te bekijken.