Wagens ouder dan vijftien jaar worden geweigerd. Volgens Route Mobiel is de aanpassing nodig omdat klanten met oudere auto’s de reparatiekosten de pan uit laten rijzen. Deze week krijgen de klanten een brief met uitleg.

Bovag sprong opmerkelijk snel in op het nieuws van vrijdag met een advertentie in de Telegraaf van afgelopen zaterdag. In de advertentie is het krantenknipsel over de tariefsverhoging van Route Mobiel afgedrukt (‘Oude auto’s stranden vaker’/’Route Mobiel duurder’) met daar pal onder de kop: ‘Bovag Pechhulp niet!’.

Route Mobiel hanteert als basisabonnement voor auto’s tot vier jaar oud (inclusief onder andere woonplaatsservice) een tarief van 55 euro per jaar. Het bedrag loopt op tot 87,50 euro voor wagens van dertien tot vijftien jaar. Bovag rekent 45 euro.

Route Mobiel, dat vier jaar geleden begon als concurrent van de ANWB Wegenwacht, heeft circa 250 duizend klanten. Het bedrijf beschikt over een landelijk netwerk van reparatiebedrijven, die in geval van pech in actie komen. De ANWB-Wegenwacht (ruwweg 3,8 miljoen klanten) is niet van plan onderscheid te maken naar de leeftijd van de auto. De prijs van sommige Wegenwachtservices gaat enkele procenten omhoog. (bron: Zibb/ANP/Telegraaf)