De Duitse fabrikant slaagde er in Schumacher drie seizoenen na zijn afscheid tot een terugkeer te bewegen. Dat meldt Formule1.nl op haar website.

De zevenvoudig kampioen tekent bij Mercedes een driejarig contract. Schumacher wordt  teamgenoot van Nico Rosberg.
Schumacher dacht deze zomer terug te keren bij Ferrari als tijdelijke vervanger van Felipe Massa, maar moest afhaken vanwege nekklachten. Inmiddels is hij helemaal hersteld. De geruchtenmachine rondom Schumacher bleef de afgelopen tijd op volle toeren draaien. Na een mondeling akkoord met Mercedes besloot Ferrari de veertig-jarige coureur – die als adviseur was verbonden aan de Scuderia – vrij te geven.
Na een positieve uitslag van een medische check, de vrijgave van Ferrari en ondertekening van het contract, stond niks een aankondiging van Schumacher en Mercedes nog in de weg. Voor Kerst wordt het contract getekend. Schumacher staat half maart in Bahrein weer aan de start.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding