Binnen tien dagen na het initiatief van leden van het Saabforum.nl is de grens van 350 deelnemers bereikt. Belgische Saab-rijders zullen zich bij het Nederlandse Saab Support Convoy aansluiten, om het noodlijdende Saab een hart onder de riem te steken. Vanuit zeven plekken in Nederland (Amsterdam, Heerenveen, Tilburg, Apeldoorn, Hengelo, Reeuwijk en Rotterdam) en één in België (Antwerpen) zullen groepen Saabs over de snelweg rijden naar het verzamelpunt, het Militair Luchtvaartmuseum in Soesterberg. Rond 14.30 uur zal het Saab Support Convoy de weg opgaan met 350 Saabs. Bijna alle ooit door Saab gebouwde modellen zullen zijn vertegenwoordigd. De rit duurt ongeveer 45 minuten en eindigt bij het parkeerterrein van Maxis Muiden langs de A1.

Het Nederlandse initiatief krijgt internationaal navolging. Er zijn inmiddels supporttochten gemeld in Groot-Brittannië, Zweden, Rusland, Denemarken en verschillende staten in de VS.

Nadere informatie over dit project en het programma zijn te vinden op www.saab9k.nl en via www.twitter.com/SAABSAABSAAB

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding