Ze kregen een ijskrabber overhandigd en een kop koffie of chocolademelk. BP en Vredestein organiseerden de actie naar eigen zeggen naar aanleiding van de vele ongelukken van afgelopen weken. Ook volgende week worden bezoekers van weer andere BP-stations ’s ochtends vroeg aangesproken door de ‘ski-dames van Vredestein’.

In Duitsland en andere Europese landen zijn automobilisten al jaren verplicht hun auto tijdig te voorzien van een winteruitrusting (antivries in het ruitensproeiersysteem, een ijskrabber paraat en winterbanden gemonteerd) maar in Nederland is dit nog geen gemeengoed. Bij de eerste sneeuwvlok worden massaal winterbanden aangeschaft waardoor bij het hele distributiekanaal wachttijden ontstaan om aan de enorme vraag te voldoen. Vredestein en BP willen de automobilisten wijzen op de gevaren die door een slechte voorbereiding op de winter kunnen ontstaan.

 

De Vredestein Snowtrac 3 is deze winter voor de tweede opeenvolgende keer uitgeroepen tot testwinnaar in de belangrijkste winterbandentest in Europa, georganiseerd door de Duitse ADAC, het Zwitserse Touring Club Schweiz en het Oostenrijkse ÖAMTC. Dat zijn instanties die vergelijkbaar zijn met de Nederlandse ANWB.

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding