Basisingrediënten die elk jaar weer terugkeren zijn topmodellen die gefotografeerd worden door topfotografen (zoals Peter Lindbergh, Terry Richardson en Patrick Demarchelier) op toplokaties. Sarah Moon was de eerste vrouwelijke fotograaf en nam in 1972 de kalender voor haar rekening. Bekende namen die de afgelopen jaren op de kalender verschenen zijn die van Naomi Campbell, Heidi Klum, Miranda Kerr, Penelope Cruz, Sophia Loren, Hillary Swank en Jennifer Lopez. Wat alle Pirelli-kalenders gemeen hebben is de afspiegeling van de tijdgeest, mode en trends. Ze bieden een continue weergave van de metamorfose van onze maatschappij.

De uitgave van 1968 betekende de terugkeer van de kalender na één jaar afwezig te zijn geweest. Voormalig Vietnam fotograaf Harri Peccinotti koos Tunesië uit voor de fotoshoot. Geheel in tegenstelling tot de "Flower Power"-gedachte van die tijd koos de fotograaf niet voor platte erotiek, maar voor een mildere vorm. Als decor fungeerde Cub Mediterranée op het bij Tunesië horende eiland Djerba. Hier ontstond ook het beroemde Pirelli zonnenbloemenmotief. Er was een bonte verzameling aan fotomodellen bij elkaar gevonden: Ondermeer de chinese Elisa Ngai, de scandinavische Ulla Randall en de Britse Pat Booth sierden de kalender. Zie bijgevoegde fotogalerij voor een impressie. Klik op de foto voor een groot formaat.

Klik HIER voor deel 1 in deze serie: De Pirelli-kalender van 1965.

Klik HIER voor deel 2 in deze serie: De Pirelli-kalender van 1966.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding