Het gaat om twee gelukkigen per provincie en zes in Den Haag, waar vandaag de aftrap is bij rijschool Martien Don. De andere gelukkigen krijgen de sleutels overhandig bij één van de twaalf  Bovag-rijscholen waar zij hun rijbewijs hebben gehaald.

De onervaren automobilisten mogen de auto drie dagen lang ‘testen’.  BMW hoopt met deze actie op termijn nieuwe klanten binnen te halen. Woordvoerder Diederik Reitsma: "Meestal duurt een proefrit niet lang genoeg om een auto echt te leren kennen en waarderen." BMW biedt bovendien een gratis rijtraining aan, samen met een overzicht van interessante routes in ons land.

De feestelijkheden van vandaag vormen de aftrap van een nationale ‘Joyriders’ proefritactie, waarvoor de Nederlandse importeur totaal honderd gloednieuwe auto’s inzet

Vanaf 1 mei gaan vijftig 1-Series en vijftig 3-Series de weg op en de actie duurt tot eind juni. In totaal zijn met deze actie 1,6 duizend proefritten gemoeid, ofwel 4,8 duizend dagen proefrijden. De bijna zestig BMW-dealers krijgen elk de beschikking over twee auto’s en mogen iedereen een instapvoordeel bieden tot vijftien procent. De proefritten moeten worden aangevraagd, maar aan twee voorwaarden moet in ieder geval worden voldaan: de ‘joyrider moet minstens 25 jaar zijn en minimaal drie jaar het rijbewijs hebben. Alle voorwaarden staan op een speciale site: www.bmw.nl/joyriders.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding