De Plus X Award is ‘s werelds grootste prijsuitreiking voor technologie-, sport- en lifestyleproducten. Dankzij de zeges in totaal zeven categorieën ontving Opel ook de onderscheiding voor ‘meest innovatieve merk van 2010′ in de autobranche. De Meriva en Astra werden ook uitgeroepen tot ‘beste product van het Jaar 2010′ in hun respectievelijke segmenten. Voor de Plus X Awards werden ruim duizend producten ingeschreven die werden beoordeeld door een 144-koppige jury uit 32 landen. De onderscheiding bekroont realisaties in de categorieën innovatie, kwaliteit, design, gebruikscomfort, ergonomie en ecologie.

In 2009 kreeg de Opel Insignia al het kwaliteitslabel voor innovaties voor zijn ‘Opel Eye’ frontcamera en dit jaar demonstreert Opel opnieuw zijn expertise met de Astra en de Meriva. "We zijn erg trots op deze onderscheidingen," aldus Alain Visser, directeur voor sales, marketing & aftersales van fabrikant Opel. "Ze tonen aan dat onze merktroeven zoals design en functionaliteit ook worden erkend door het grote publiek en worden aanbevolen door de neutrale jury van de Plus X Award."

De nieuwe Meriva biedt veel technische en praktische innovaties zoals achteraan scharnierende achterportieren, FlexDoors genaamd, het FlexSpace-stoelsysteem achterin en de FlexRail-middenconsole die volledig op maat kan worden ingericht. De nieuwe mpv is vanaf halverwege deze maand te zien bij de Opel-dealers en vanaf achttienduizend euro te koop.