Helaas voor ons land staat de verliesversie vandaag in De Telegraaf. In de paginagrote advertentie vertelt Seat aan de lezer dat er ook ‘Spanjaarden zijn waar we wél van houden’. Daarmee doelt het merk op de oranjekleurige Ibiza, die in de advertentie zijn steun betuigt aan het Nederlands Elftal.

De andere versie – die we véél liever hadden gezien – blijft voor het grote publiek verborgen. Maar niet voor de AM-lezer, want Seat was zo sportief om Automobiel Management te laten zien welke boodschap er bij winst in de WK-finale zou zijn gecommuniceerd. Die toont een 150 pk sterke Ibiza met TSI-turbo motor, ongetwijfeld in staat om een fraai jankgeluid te  producren. Vandaar de pay off ‘Elke dag een Spanjaard horen janken?’

De advertenties zijn ontwikkeld door bureau ‘De Combinatie van Factoren’ uit Amsterdam.

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding