Basisingrediënten die elk jaar weer terugkeren zijn topmodellen die gefotografeerd worden door topfotografen (zoals Peter Lindbergh, Terry Richardson en Patrick Demarchelier) op toplokaties. Sarah Moon was de eerste vrouwelijke fotograaf en nam in 1972 de kalender voor haar rekening. Bekende namen die de afgelopen jaren op de kalender verschenen zijn die van Naomi Campbell, Heidi Klum, Miranda Kerr, Penelope Cruz, Sophia Loren, Hillary Swank en Jennifer Lopez. Wat alle Pirelli-kalenders gemeen hebben is de afspiegeling van de tijdgeest, mode en trends. Ze bieden een continue weergave van de metamorfose van onze maatschappij.

In dit jaar breekt Pirelli met de traditie om de kalender alleen aan belangrijke relaties te geven. Vanwege financiële problemen wordt de kalender in 1971 ook verkocht aan geïnteresseerden.

Net als voor de uitgave van 1970 werd Francis Giacobetti als artdirector aangesteld. Hij mocht zijn succesvolle werk voortzetten. De cover belooft in eerste instantie veel, echter het vervolg is ontnuchterend. Het is een mengeling van fotografie die doet denken aan de surrealistische kunstwerken van Rene Magritte, en eenvoudige ansichtkaarten met beelden van stranden, vrouwen, branding en avondlicht.

De vier modellen die de uitgave van 1971 sieren zijn Kate Howard, Caileen Bell, Angela McDonald en Christine Townson.

Klik HIER voor deel 1 in deze serie: De Pirelli-kalender van 1965.

Klik HIER voor deel 2 in deze serie: De Pirelli-kalender van 1966.

Klik HIER voor deel 3 in deze serie: De Pirelli-kalender van 1968.

Klik HIER voor deel 4 in deze serie: De Pirelli-kalender van 1969.

Klik HIER voor deel 5 in deze serie: De Pirelli-kalender van 1970.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding