Pista di Fiorano werd gebouwd in het begin van de jaren ’70. De originele baan is uitgebreid om de moderne F1 auto’s te kunnen testen. Er is een eigen televisiesysteem en tijdwaarneming. Er heeft altijd een waas van geheimzinnigheid over de testbaan gehangen, al kreeg zo nu een dan een ervaren autojournalist de kans om er een auto te testen. Enzo Ferrari wilde nu eenmaal dat de baan gesloten bleef voor het publiek.

Binnenkort krijgt het publiek de kans om de smaak te proeven van de Pista, want Ferrari gaat rondleidingen organiseren voor bezoekers. De eerste tour ging afgelopen woensdag om 1 uur van start vanuit het museum Galleria Ferrari. De bezoekers werden met een shuttle over het circuit vervoerd en bij verscheidene punten werd gestopt. In de tour zijn ook de gebouwen opgenomen waar de Formule 1 wagens worden gebouwd. Een populaire stop zal ongetwijfeld het originele kantoor van Enzo Ferrari worden. Vanaf 17 augustus zullen elke dag rondleidingen van een half uur worden gegeven.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding