De overeenkomst werd op 25 juli 2010 ondertekend tijdens de Duitse Grote Prijs in Hockenheim. De lakfabrikant zal in de toekomst volledige technische ondersteuning bieden aan Lotus Racing, de snelste nieuwkomer op het FIA-Wereldkampioenschap Formule-1 in 2010. De rest van het seizoen zal het logo van DuPont Refinish prijken op de T127-racewagens, op de trucks en motorhome van het team en in de werkplaats van Lotus Racing op circuits.

Belangrijke criteria voor de keuze van de lak zijn een laag gewicht in combinatie met de optimale dikte, de thermische stabiliteit en de weerstand tegen mechanische belasting zoals bij opspattend grind. Uiteraard speelde ook de kleurglans volgens DuPont een belangrijke rol. "De korte droogtijden van de lak zijn een belangrijke troef voor de Formule 1, waar de wagens na lakschade zo snel mogelijk het circuit weer op moeten kunnen."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding