De Belgische importeur biedt via zijn Facebook fanpagina een speciaal exemplaar te koop aan: de Fabia I Like. De aanvankelijke verkoopprijs van de aangeboden auto bedraagt 12.950 euro, maar uiteindelijk beslissen de Facebook gebruikers voor welk bedrag hij verkocht wordt.

Om de ‘Fabia I Like’ te kunnen kopen, dien je eerst fan te worden van de Skoda pagina. Voor elke nieuwe fan verlaagt Skoda de prijs met 1 euro. Hoe meer fans, hoe goedkoper de wagen dus wordt. Als fan kun je op ieder moment beslissen om de ‘Fabia I Like’ te kopen.

Wie wacht en vrienden aanspoort om fan te worden, verlaagt de prijs van de Tsjech maar vergroot tegelijk de kans dat hij voor zijn neus wordt weggekaapt. Momenteel zijn er al meer dan 300 mensen fan geworden en is de Skoda dus al iets goedkoper geworden.

"De actie is nog maar pas begonnen", aldus Ramses Bossuyt van de Belgische importeur. "Hoe laag de prijs zal zakken, is afhankelijk van de mate waarin de mensen het oppikken. En dan is het kwestie van op het juiste moment te beslissen. Wie de wagen wil kopen, krijgt een mail waarin de procedure wordt uitgelegd. Wie dan beslist om hem toch niet te kopen, heeft zijn kans verkeken. Iedereen krijgt één kans".

Bron: AutoInternationaal

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding