SOS Kinderdorpen voorziet in een thuis voor weeskinderen en kinderen die in de steek zijn gelaten. Ook wordt aan gezinnen steun verleend die het gevaar lopen de kinderen in de steek te laten en zorgt de organisatie voor opvoedkundige voorzieningen.

"Het ter beschikking stellen van auto’s is de meest voor de hand liggende manier voor ons om als autofabrikant SOS te helpen. Wij hopen dat de auto’s het dagelijkse leven van de kinderen en hun verzorgers kunnen verbeteren," zei Wayne Brannon, president van Chevrolet Europe. Richard Pichler, secretary-general van SOS Kinderdorpen. "De SOS-moeders moeten mobiel zijn net zoals andere ouders. Ze zien zich voor dezelfde uitdagingen geplaatst als die van een groot gezin. In onze Family Strengthening Programma’s gaan onze maatschappelijk werkers de arme wijken in om gezinnen te helpen voor zichzelf en voor hun kinderen te zorgen. Vaak liggen deze buurten afgelegen en moeilijk bereikbaar met openbaar vervoer. De mobiliteit van al onze medewerkers is echt cruciaal voor ons om kinderen te kunnen helpen."

SOS Kinderdorpen zorgt er al zestig jaar voor dat alleenstaande kinderen kunnen opgroeien in een liefdevol gezin. De organisatie werkt vanuit de visie dat kinderen recht hebben op een thuis en een goede opvoeding binnen een veilige omgeving in hun eigen land.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding