Zo presenteerde Volkswagen de nieuwe Polo GTI exclusief op Facebook. Met deze actie wil het merk laten zien dat ze overal als eerste bij willen zijn, aldus De Meo. Zo was Volkswagen ook de eerste autofabrikant met een eigen iPad app.

Tijdens de autoshow in Parijs toont Volkswagen de nieuwe Passat aan de wereld en wil ook hier de high-tech insteek onderstrepen. Bij de stand zal het Duitse merk onder andere gebruik maken van augmented reality, 3D-technologieën en is de aanwezige staf in het bezit van iPads om informatie te tonen aan het aanwezige publiek.

De Meo vindt dat de autoindustrie moet profiteren van de nieuwe techieken. “Snelheid is de sleutel. We moeten klaar zijn voor klanten die online services opvragen,” aldus de marketing chief. “We weten namelijk dat 90 procent van de mensen bij het kopen van een nieuw product eerst een zoekopdracht op internet verrichten.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding