Dat meldde Johan Derksen op VI Radio. De Marokkaanse international eiste onder andere een nogal dure auto van de zaak: een Mercedes SLS AMG. Die sportwagen, de duurste Mercedes, staat voor 243 duizend euro in de prijslijst.

Ajax besloot uiteindelijk akkoord te gaan met het voorstel, aangezien de club dringend een aanvaller zocht en El Hamdaoui niet meer wilden laten lopen. De rest van de selectie moet het doen met mindere auto’s van Mercedes. De sportwagen van El Hamdaoui leidt tot scheve gezichten binnen de selectie van Ajax.

Omdat Mercedes de autosponsor is, rijdt de hele selectie in een Mercedes maar niemand in zo’n peperdure SLS. Een slurper bovendien met z’n 6,2L-V8 met nota bene G-milieulabel.

El Hamdaoui wist tot dusver zes keer het net te vinden in acht competitiewedstrijden voor Ajax. Dinsdagavond bewees hij zijn waarde door zijn assist bij de 2-0 van Suzarez tegen Auxerre in de zeer belangrijke Champions League-wedstrijd. De aanvaller tekende voor vier jaar in Amsterdam.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding