De Benetton-Ford B194-8 in kwestie staat te koop op het verkoopportal ‘Jameslist.com’. Het was destijds overigens geen makkelijk jaar voor "Der Schumi", want de fans moesten tot de F1-GP van Australië (Adelaide) wachten tot de zaak beklonken werd. Geheel zonder controverse ging dat toen niet, want eerst moest mede titelkandidaat Damon Hill vakkundig uitgeschakeld worden (zie filmpje). Nu is de auto waarmee historie geschreven werd dus te koop, voor het niet geringe bedrag van 1,5 miljoen euro. Een Benetton F1-bolide waarmee bijvoorbeeld de Belg Thierry Boutsen eind jaren ’80 reed zal u 160.000 euro lichter maken, dus er is wel sprake van enig verschil. De verkopende partij meldt verder dat het bedrag inclusief een groot aantal reservedelen is, en dat de bolide nog in de originele lak staat.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding