Met de overeenkomst begeeft Saab zich voor het eerst in de schaatssport. Team Liga bestaat uit drievoudig Olympisch schaatskampioene Marianne Timmer en Annette Gerritsen (olympisch zilver). Nederlands sprintkampioene Margot Boer en het sprinttalent Floor van den Brandt maken de ploeg compleet. Het team richt zich op alle nationale en internationale sprintwedstrijden maar wil met name schitteren op het NK Sprint in december en het WK Sprint in januari, beide in Heerenveen. En natuurlijk het WK afstanden in maart in Inzell.

Team Liga krijgt de beschikking over zes auto’s: twee Saabs 9-3X 2.0T en vier Saabs 9-3 Sport Estate 1.9TiD.

Saab Nederland is blij met de samenwerking: "Team Liga heeft door sponsorperikelen een onzekere periode achter de rug maar de dames zijn klaar voor een nieuwe start. Het verhaal van de nieuwe ploeg vertoont parallellen met dat van Saab. Wat bij Saab gold, geldt ook bij dit schaatsteam: blijven volhouden en dan komt er altijd een nieuwe ronde met nieuwe kansen", vindt directeur Kees van den Berg van Saab Nederland.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding