De renners van het ProTeam en het Continental Team weten zich dus ook in 2011 en 2012 verzekerd van adviezen, bemoedigende woorden, proviand en materiaal vanuit de Škoda volgauto’s. De vloot verschijnt, net zoals de renners, in een nieuw tenue aan de start.

In samenspraak met importeur Pon Mobiel heeft de ploegleiding wederom gekozen voor ruime stationcars met dieselmotor met DSG-automaat. Het gaat om elf Octavia’s Combi met 1.6 TDI en om zeven Superbs Combi met 2.0 TDI-motor. Een automaat is een must, aldus ploegleider Frans Maassen. Met de auto’s rijdt men 60 tot 75 duizend km.

Skoda steunt sinds 2005 de Rabo Wielerploegen. Net als de vorige drie contracten geldt ook de nieuwe overeenkomst voor twee jaar. Jan Peter Oving, directeur van Pon Mobiel: "Je zou haast denken dat zo’n verlenging van het sponsorcontract een formaliteit is, gezien de prominente aanwezigheid van Škoda in de wielerwereld. Niets is echter minder waar, want beide partijen bekijken telkens goed wat ze elkaar te bieden hebben. Zonder de kwaliteiten van Škoda, zoals de ruimte, betrouwbare en moderne techniek met een groen tintje, combinatie van dieselmotor met automaat en het sympathieke merkimago dat goed bij de Rabobank past, reden we heus niet mee achter het peloton."

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding