Dit gebeurt met een nieuwe techniek, vergelijkbaar met als je met opengesperde ogen in de volle zon kijkt en je ogen daarna sluit. Dan blijft de schaduw van de zon even op je netvlies hangen en vervaagt dan langzaam. Dat effect willen de makers van de nieuwe reclame voor BMW nabootsen.

Er werd in een aantal Duitse bioscoopzalen een tweede scherm voor het eigenlijke projectiescherm geplaatst. Daartussen komen een sterke lamp en een uitgesneden logo van BMW. Op een bepaald moment tijdens de advertentie flitst de lamp een keer, waarna de motorrijder in het spotje de bioscoopgangers vraagt de ogen te sluiten. Op dat moment zien ze, ook al zijn hun ogen dicht, het BMW-logo dat langzaam vervaagt in paarse en groene kleuren.

Er is al kritiek in Duitsland dat de reclame mogelijk schadelijk is. In de Belgische krant De Standaard zeggen neurofysiologen echter dat een korte lichtflits geen schadelijke gevolgen voor het netvlies heeft.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding