Hoofdsponsor Maxxis Banden zorgde ervoor dat de equipes waren uitgerust met Maxxis winterbanden. Bovendien gaf Maxxis-importeur Reedijk tweeduizend euro aan KWF Kankerbestrijding. Dit bedrag kwam bovenop de tien procent van al het inschrijfgeld, dat de organisatie van de Maxxis ScanCoveryTrial ook aan het KWF zal schenken. Team Ford Wensveen, bestaande uit Theo Hoogendoorn en Nico Treure, werd als winnaars gehuldigd. Team Maxxisbanden met Rudy Versteeg en Jos Lugthart eindigde op de elfde plaats. Alle veertig equipes wisten de Maxxis ScanCoveryTrial uit te rijden.

De Maxxis ScanCoveryTrial ging op zaterdag 8 januari van start in Soesterberg. De uitdagende tocht voerde de equipes via onder meer Polen en Estland naar de poolcirkel in Finland. De terugweg verliep onder meer via Noorwegen en Denemarken. De finish was in Beek bij Doetinchem.De Maxxis ScanCoveryTrial was zwaar voor de deelnemers en hun voertuigen. De equipes  hadden vooraf geen weet van de route; tijdens de etappes kregen zij coördinaten aangereikt waarmee ze hun weg moesten bepalen. Het grootste deel van de 7,5 duizend kilometer lange tocht werd verreden op wegen die bedekt waren met ijs of sneeuw. De temperatuur daalde tot -30° C.

Nico Treure en Theo Hoogendoorn van Team Ford Wensveen werden in Beek gehuldigd als winnaars. Het duo deelde een Ford Kuga. Rudy Versteeg en Jos Lugthart van Team Maxxisbanden werken respectievelijk bij het Europese Maxxis Tech Center in Uden en Maxxis-importeur Reedijk Banden Import. Het duo eindigde op de elfde plaats.
RTL Autowereld nam met autocoureur Tom Coronel en Autovisie-journalist Werner Budding deel aan de Maxxis ScanCoveryTrial. Hun ervaringen zijn te zien tijdens drie uitzendingen van RTL Autowereld op RTL7 op 30 januari en 6 en 13 februari. De uitzendingen worden herhaald op 5, 12 en 19 februari op RTL4.  AutoWeek verscheen ook aan de start. Journalist Andrew Mason zal zijn belevenissen met zijn lezers delen.
Maxxis is in veertig jaar uitgegroeid tot een wereldspeler. De bandenproducent staat op de tiende plaats op de ranglijst van grootste bandenfabrikanten wereldwijd. Maxxis wordt al ruim twintig jaar geïmporteerd door Reedijk Banden Import, distributeur voor de Benelux en Frankrijk.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding