Het AkzoNobel logo staat op de achtervleugel. De twee ondernemingen werken al samen sinds 2008, toen AkzoNobel met Sikkens de officiële lakleverancier voor het Vodafone McLaren Mercedes Formule 1 team werd. Onder de nieuwe overeenkomst voor vier jaar zal AkzoNobel in samenwerking met McLaren Racing haar technologie voor extreme omstandigheden verder ontwikkelen voor gebruik in de Formule 1 en in de auto-industrie. "Met de gedeelde kennis waren we al in staat om 80 procent van de maatwerkoplossingen die we aan McLaren leveren te vertalen in voorstellen met commerciële waarde voor AkzoNobel-klanten", zegt Hans Wijers, CEO van AkzoNobel. "Met deze nieuwe overeenkomst ligt de weg open voor een nieuwe generatie vooruitstrevende coatings."

De MP4-26 is gelakt met een hoogglans Sikkens systeem en wordt bestuurd door de voormalige wereldkampioenen Jenson Button en Lewis Hamilton. De eerste Grand Prix van het seizoen 2011 vindt op 13 maart plaats in Bahrein. Bekijk onderstaand het filmpje van de onthulling in Berlijn.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding