De Mercedes-Benz Sprinter is al jarenlang marktleider in het segment van de grotere bestelwagens. Om potentiële Sprinter-rijders ervan te overtuigen dat een nieuwe Sprinter ook verrassend aantrekkelijk geprijsd is, plaatste N=5, het reclamebureau van Mercedes-Benz Bedrijfswagens, twee fake advertenties op Marktplaats. In de advertenties werden een gebruikte Volkswagen Crafter en een Renault Master aangeboden. Op elke foto was in de achtergrond een Mercedes-Benz Sprinter te zien met daarop de tekst: ‘De nieuwe Sprinter heeft u al v.a. € 19.800′. De fictieve aanbieder was ook telefonisch bereikbaar. Wie dat nummer belde, hoorde een voicemail met de tekst: "U belt vast niet voor mijn advertentie, maar voor die mooie Sprinter. Nou, die verkoop ik dus niet. Daarvoor moet u naar de Mercedes-Benz dealer."

Deze kortlopende actie heeft ‘een behoorlijk effect gehad’ met tienduizend views in één dag, aldus Mercedes-Benz Nederland.

Lees ook het bericht over de fake-advertenties Mercedes-Benz op marktplaats

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding