De huidige nummer vier bij de constructeurs van het Formule 1 kampioenschap zal voor de vijfde keer aanwezig zijn in de havenstad. Bij de eerste deelname van het team in 2007 waren het Nelson Piquet en huidig Team Lotus F1-coureur Heikki Kovalainen die de bolides door de straten van Rotterdam stuurde. In 2009 was voormalig wereldkampioen Fernando Alonso één van de hoogtepunten van het evenement.

Dit jaar rijdt het team van Lotus Renault GP met een nieuwe rijdersopstelling met Nick Heidfeld en Vitaly Petrov. De verassing van de eerste Formule 1-race Petrov was vorig jaar nog één van de deelnemers in Rotterdam. De Rus verving in Rotterdam de toenmalig geblesseerde Ho-Pin Tung. Welke coureurs er dit jaar aanwezig zijn om de demonstraties te verzorgen kan de organisatie nog niet bekend maken. De organisatie is blij met de komst van het Lotus Renault GP-team. ‘We zijn zeer blij om in zo’n vroeg stadium al het eerste team bekend te kunnen maken. Met het Lotus Renault GP-team hebben we één van de meest ervaren Formule 1-teams aangetrokken op het gebied van City Racing demonstraties.

Sinds 2007 hebben we een zeer goede band opgebouwd met de medewerkers van het team en verlangen zij ernaar ieder jaar terug te keren’, aldus organisator Herman Vaanholt. Ook het team van Lotus Renault GP is zeer blij met de uitnodiging van de organisatie. ‘Al jaren hebben wij een goede band met Nederland en genieten wij de support van de vele Nederlandse autosportfans. Vanaf 2007 zijn we daarom ook aanwezig in Rotterdam. Wij zijn verheugd met de uitnodiging van de organisatie en gaan er een spectaculaire show van maken’, aldus teambaas Eric Boullier. Achter de schermen is de voorbereiding voor de zevende editie in volle gang en wordt er druk gewerkt aan een spectaculair programma. Naast de nodige aandacht voor jong talent van Nederlandse bodem zal ruimschoots aandacht worden besteed aan New Energy.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding