Dat was eigenlijk niet de bedoeling, want al gauw werd de auto betiteld als een chick car, een meidenkar. Daar moet dus met de tweede generatie van de nieuwe Beetle verandering in komen. Het woord nieuw wordt nu weggelaten en de auto die vorige week werd geïntroduceerd, heet gewoon Beetle. Maar hoe trek je jongens en mannen in de destijds hippe Volkswagen.

 

De marketingmensen bedachten een nieuwe advertentie, die je op het web gemakkelijk kunt vinden. Tom Ellis, vice president marketing van VW of America zei in New York tegen journalisten: "De mensen hebben gewacht op de auto en de reclame. We zullen hen niet teleurstellen met een typisch autospotje. Het wordt opvallend, gedurfd en leuk."

Bekijk de video.

 

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding